Passzold vissza tesó


FELHÍVÁS

Intézményünk, a KÖVET Egyesület kampányához csatlakozva és a Jane Goodall Intézet munkáját segítve, megkezdte mobilvisszagyűjtő akcióját.
Kérjük Önöket, hogy keressék elő a fiókok, szekrények mélyéről a használaton kívül lévő mobiltelefonokat, kérjék el az ismerősöktől, barátoktól, osztálytársaktól, munkatársaktól, cégektől, mobilboltosoktól, és helyezzék el iskolánk

A és B épületének alulájában kihelyezett gyűjtődobozban! A kampány november 22-ig tart.

A mobilok leadásával az értékes fémek körforgásban maradását, és a gorillák, csimpánzok, bonobók túlélését segíthetik. Vállalatunk gondoskodik a szakszerű begyűjtésről, és a telefonok utóéletéről, az Inter-Metal Recycling Kft. közreműködésével.
A Jane Goodall Intézet közös kampányt indított az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével, ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg. Ezeket a készülékeket az emberek elpakolgatják különböző rejtett zugokba, ahol aztán évekig lapulnak, amíg egyszer csak kidobásra kerülnek. Nem is sejtve micsoda kincs rejlik benne.
A használt készülékek kincset rejtenek, többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni belőlük, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok, például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok (pl. gorillák, bonobók és csimpánzok) élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegetik. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, ha ugyanis a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog.
Arra kérünk mindenkit, hogy nézzen körül otthon, vegye elő, keressen egy általunk létesített gyűjtőpontot, és dobja be a kihelyezett dobozunkba!

Kérjük, hogy a mobiltelefonokat a személyes adatok törlése után adják le! A telefon leadása ráutaló magatartás, ami hozzájárul a telefonok utóéletéhez.

Köszönjük mindenki részvételét!


„Minden egyes cselekedet számít. Minden nap, minden ember tehet a változásért!”

Dr. Jane Goodall

 

A Kék bolygó műsora, amely a mobilkampányról szól, 5:00 – 9:00 perc között:
https://www.mediaklikk.hu/video/kek-bolygo-2019-03-25-i-adas-3/

Az alábbi linkre kattintva egy ráhangolódást segítő kisfilm tekinthető meg:
https://www.youtube.com/watch?v=-xmFcIMi2Rw&authuser=0