A Tej Terméktanács szervezésében ebben a tanévben is zajlik a tejfogyasztás népszerűsíte. A társaság kiemelt céljának tekinti a gyermekek, a fiatalok, így a jövő nemzedék tej és tejtermék fogyasztásra és egészségtudatos táplálkozásra ösztönző nevelésének támogatását. Kampányuk révén arra is törekednek, hogy segítséget adjanak a megfelelő étkezési és táplálkozási szokások kialakításában. A programok egyszerre tanítanak és szórakoztatják a gyerekeket, mindezt a hozzájuk legközelebb álló nyelvezeten.

Iskolánkban az alsós tanulók vettek részt az interaktív foglakozásokon, ahol izgalmas és jövőbe mutató eszközök segítségével kaptak információt a tejfogyasztás jótékony élettani hatásairól, a hazai forrásból származó tejtermékek előállítási folymatairól és természetesen mindarról a munkáról, ami a termékek előállításához szükséges.

A program első felében Barna Dorina dietetikus tartott előadást arról, hogy valójában miért jó tejet inni és eloszlatott néhány tévhitet a tejfogyasztással kapcsolatban. A fennmaradó időben a gyerekek különböző oktató és egyben játékos programokon vehettek részt, például megismerhették a tej útját egy interaktív terepasztal segítségével, virtuális szemüveggel oldhattak meg tejjel kapcsolatos feladatokat, tabletek révén ismerhették meg a tej alkotóelemeit és a tehénetetés rejtelmeit. Az óra végén pedig apró ajándékokat kaptak.

tejsziv

Iskolánk 6.b osztályos tanulója Szeivolt Hanna Titanilla első helyezést ért el az október 11-én megrendezett Magyar Országos és Flatal Lovak Bajnokságán Utánpótlásban. Hanna ezáltal az Utánpótlás korosztály Magyar Országos Bajnoka lett.

Kiváló teljesíttményéhez gratulálunk!

SzeivoltHannaTitanilla

 

A járványhelyzet miatt 2019/2020-as tanévben végzett tanulóink ballagását 2020. augusztus 31-én, hétfőn 16 órától tartottuk meg iskolánkban.

A ünnepség elején az alábbi videós összeállítással emlékeztünk a Gyertyánfy István Gyakorló Általános Iskolában közösen eltöltött időre. Végzős diákjainknak sok sikert kívánunk az elkövetkező évekre.

 

Jót egyél, hogy jól legyél – így kezdődik iskolánk 2. évfolyamos tanulóinak egészségtudatos, videós szakácskönyve.
A könnyed és gyümölcsös inni-és ennivalók, többek között banánturmix, limonádé vagy gyümölcssaláta mellett komplett étkezések remek receptjeit és elkészítésük módját is bemutatták a gyerekek. 

 

Kedves Gyerekek, Kedves Szülők!

Rendkívüli időket élünk, ahogy Mesterházy Ferenc iskolánk igazgatója is mondja. Valóban, nem volt még arra példa, hogy az iskola, a tanítás otthon legyen a lakásban, nem pedig az iskolában. Két hónapja találkoztunk utoljára, azóta az oktatás digitális tanrend szerint, távoktatásban folyik.

Mi, az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola tanárai ezzel a videóval szeretnénk köszönetet mondani a távoktatás alatt nyújtott nagyszerű együttműködésért, kitartásért, összefogásért gyerekeknek és szülőknek egyaránt.

Iskolánk második évfolyamának tanulói a Föld Napja alkalmából számos remek és kreatív művet alkottak.

Az elkészült művek, köztük egy rendkívül öteles és szemléletes videó, rajzok, festmények, változatos anyagokból és technikával, többek között LEGO-ból készült térbeli és egyedi alkotások, egy virtuális kiállításon mind megtekinthetők.

A gyerekek felkészítő tanárai: Tarján Eszter, Józsa Ildikó és a lelkes szülők, testvérek, hozzátartozók.

 

Az iskola megalapításának 150 éves évfordulója kapcsán meghirdetett faültetésti program facsemetéi, magoncai gondos gazdáiknak köszönhetően ebben az évben növekedésnek indultak.

Palumby Fruzsina 3.c osztályos tanulónk egy barkócaberkenye magoncot vitt haza. A tőle kapott képen látható a gyönyörűen növekvő fácska, aminek néhány év múlva árnyékot adó, szép lombkoronája lesz.

barkocaberkenye

Egy 1. és 3. osztályos testvérpár és családjuk elképzelte, milyen lesz az élet a iskolánkban, hogyan fogadják majd tanáraikat a koronavírus-járvány vége után. Gondolataikat formába is öntötték.
Lego figurák segítségével megható, szeretetteljes történetet küldtek nekünk, a tantestület tagjainak, megemlítve néhány tanárukat. Köszönjük nekik!

Január végén igazi téli sportot, a korcsolyázást próbálták ki a 3.b osztályosok. A MÜPA Partneriskola-programjának keretében volt erre lehetőség. A gyerekek izgalommal telve és kicsit aggódva is várták ezt a napot, mert az osztály egy része még soha nem korcsolyázott.

Szerencsére minden tökéletesen sikerült, az alapokat kivétel nélkül mindenki megtanulta. A gyerekek megmutatták, mennyire oda tudnak figyelni egymásra: óvatosak voltak, az ügyesebbek türelmesen tanították a kezdőket, vagy új trükköket mutattak egymásnak. Néhány korcsolyázni tudó szülő is elkísérte az osztályt, ami ösztönzőleg hatott mindenkire.

Így látta ezt az eseményt az egyik kísérő szülő:

"Szülőként mindig izgalmas, amikor bepillantást nyerhetünk a gyerekek iskolai életébe. Többnyire ezek az esetek az iskola falain belül kerülnek megrendezésre, kötöttebb keretek között. A korcsolyázás remek lehetőség volt nekünk szülőknek, hogy egy oldottabb hangulatban láthassuk, hogyan kovácsolódtak a gyerekek az elmúlt években valódi közösséggé. Nagy öröm volt látni, ahogy egymásnak segítettek türelemmel, bátorító szavakkal. A két órás program végén már alig lehetett észrevenni, kik azok akiknek először volt korcsolya a lábukon. Zsuzsi néni is most avatta fel a korcsolyáját, a gyerekek szemmel láthatóan élvezték, hogy ők tanítgathatják az osztályfőnöküket, aki pedig remek diáknak bizonyult.

Margó néni már rutinosan rótta a köröket a lányok gyűrűjében.

Még sok ilyen programot kívánok magunknak, és köszönjük az iskolavezetőségnek, hogy lehetőséget biztosítottak a gyerekeknek." (Ugróczky Dóra)

A programon készült fotók itt megtekinthetők.

Rendhagyó rajzórán vettek részt a 3.b osztályosok a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában december hónapban. A foglalkozás a galéria Pirospozsgás mesék – Satoe Tone illusztrációi című kiállításához kapcspolódott.

Miután mindenki megismerkedett Satoe Tone japán gyermekkönyv illusztrátor alkotásaival, meséinek főhőseivel és helyszíneivel, a gyerekek elkészíthették saját meseillusztrációikat. A foglalkozás különlegessége az volt, hogy a gyerekek rendkívül sokféle alapanyagból, kedvük szerint választott technikával készítették el alkotásaikat, amelyeket aztán haza is vihettek.

A foglalkozáson készült képek itt megtekinthetők.