A Tej Terméktanács szervezésében ebben a tanévben is zajlik a tejfogyasztás népszerűsíte. A társaság kiemelt céljának tekinti a gyermekek, a fiatalok, így a jövő nemzedék tej és tejtermék fogyasztásra és egészségtudatos táplálkozásra ösztönző nevelésének támogatását. Kampányuk révén arra is törekednek, hogy segítséget adjanak a megfelelő étkezési és táplálkozási szokások kialakításában. A programok egyszerre tanítanak és szórakoztatják a gyerekeket, mindezt a hozzájuk legközelebb álló nyelvezeten.

Iskolánkban az alsós tanulók vettek részt az interaktív foglakozásokon, ahol izgalmas és jövőbe mutató eszközök segítségével kaptak információt a tejfogyasztás jótékony élettani hatásairól, a hazai forrásból származó tejtermékek előállítási folymatairól és természetesen mindarról a munkáról, ami a termékek előállításához szükséges.

A program első felében Barna Dorina dietetikus tartott előadást arról, hogy valójában miért jó tejet inni és eloszlatott néhány tévhitet a tejfogyasztással kapcsolatban. A fennmaradó időben a gyerekek különböző oktató és egyben játékos programokon vehettek részt, például megismerhették a tej útját egy interaktív terepasztal segítségével, virtuális szemüveggel oldhattak meg tejjel kapcsolatos feladatokat, tabletek révén ismerhették meg a tej alkotóelemeit és a tehénetetés rejtelmeit. Az óra végén pedig apró ajándékokat kaptak.

tejsziv