2018 04 18 neptancfellepes

A MOM Kulturális Központ minden év tavaszán lehetőséget teremt arra, hogy a kerületben működő néptánccsoportok igazi, színházi körülmények között mutathassák meg tudásukat. A jó hangulatú rendezvényen iskolánk csoportjai rendszeresen részt vesznek. Idén a 3.a osztály tanulói készülnek nagy izgalommal.  A 2018. április 18-án, szerdán 18 órakor kezdődő műsorban sárközi játékokat és táncokat láthatunk tőlük. Az érdeklődők számára a belépés ingyenes. Szeretettel várjuk Önöket.

Ebben a tanévben, első alkalommal kerül megrendezésre az általános iskolákban a "Pályaorientációs nap". Tanítóink, a szülői közösség bevonásával érdekes programokat szerveznek a gyerekeknek. Az 1.c osztályban az osztályfőnök orvostanhallgató lánya tart foglalkozást az orvosi hivatásról, a 2.a osztály a régészettel ismerkedik meg, a 2.c a média világában barangol az MTVA Látogatóközpontjában. A 3.a osztályban a kertészet és tájépítés a téma, míg a 3.c osztály a meteorológia alapjaival ismerkedik meg. A 4.a osztály lehetőséget kap egy gyermekgyógyászati rendelő és műtő felkeresésére, a b osztály a programozással, kódolással, a c osztály pedig a pszichológia és business világában tájékozódik. A többi osztályban a szülők mutatják be munkájukat (orvos, ügyvéd, sejtbiológus, vállalkozó).

Köszönjük minden résztvevő és támogató szülő munkáját!

teremkertIskolánk 3.c és 4.c osztálya részt vesz a MOME FoodLab és Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával megvalósuló teremkert programban. Tanulóinknak lehetőségünk van palánták gondozása közben megismerni a növénytermesztés formáit, az egészséges táplálkozás szokásait és a fenntartható gazdálkodás alapjait. Az általuk nevelt zöldségeket és fűszereket elfogyaszthatják az év során. Magát a kertet, a pályázat keretein belül ajándékba kaptuk. Bővebb információt a programról a www.teremkert.hu oldalon találnak. Képek

A budapesti Eötvös József Gimnázium és a KórházSuli negyedik közös kiállítását rendezi.

2018-ban az Eötvös diákjai és az ország különböző kórházaiban gyógyuló gyerekek mellett vendégalkotók: a Hogy Vagy Egyesület programjában résztvevő óvodák (Napsugár és Várunk Rád Óvoda), a Kommunikációs és Fejlesztő Iskola Sulibulis növendékei, az Amigos a gyerekekért jótékonysági szervezet programjában résztvevő gyerekek, valamint a Mozgásjavító Általános Iskola, a Kincskereső Iskola és az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola diákjai. A megnyitó 2018. április 20-án 1630-kor kerül megrendezésre a FUGA Galériaközpontban. A megnyitón közreműködik Nagy Ervin színművész. 

Alábbi 4.c osztályos tanulóink szerepelnek az alkotásaikkal a kiállításon:

Andrásfalvy Soma
Ballai Beatricse
Boda Lina
Fogaras Mihály
Gack Dávid
Gál Péter
Gémes Áron
Herdinand Réka
Herdinand Réka
Káli Eszter
Kenéz Anna
Krizsán-Keszei Zorka
Laki Marcell
Mozsik Lili
Szatmári Lenke
Valle Paloma
Varga Zénó
Viczián Milán

Felkészítő tanáruk: Józsa Ildikó

Bővebb információ a programról és a kiállításról: https://www.facebook.com/events/165220077515244/?ti=icl

Április 11-e a Költészet napja. Iskolánk alsó tagozatán osztályaink változatos programokkal emlékeztek meg József Attila születésének évfordulójáról. Az 1.a osztály az 5.a osztállyal közös vers-játékban vett részt. A 2. a osztályban megzenésített gyermekverseket adtak elő. A 2.c osztályhoz Varró Dániel látogatott el. A 3.a és b osztályok versíró pályázatának eredményhirdetése és bemutatása zajlott. A 3.c osztályban Végvári Imre a Jövőmenők című könyv írója beszélgetett a gyerekekkel. A 4.b osztályban a szülők olvasták fel gyermekkorukat felidéző, kedvenc versüket. Minden tanulónk jókedvű versfaragással vagy versmondással készült az ünnepre.

Aranyban József Attilát..

A költészet napja alkalmából kerületünk magyartanárai közös szavalásra hívtak bennünket az Arany János Gimnáziumba. Iskolánkat a 7.c osztály képviselte.
József Attila születésének évfordulóját két versének elmondásával ünnepelték a jelenlévők.
A versmondást Rezes Judit színművésznő vezette, körülbelül 10-12 osztály szavalt egyszerre a rendezvényen.
Az Aranyba vezető lépcsők megmászásának fáradalmát hazafelé egy nagy fagyizással kompenzálták a hetedikesek.

18 04 09mnyn

Az ELTE TÓK szervezésében, ápilis 9-én tartották a hagyományos Magyar Nyelv Napja rendezvényeit. Délelőtt iskolánk 3-4. évfolyamos tanulói a mesemondó és versmondó verseny zsűrijeként vettek részt, délután az Aranyszamár bábszínház Volt egyszer egy... című darabját a 2.b és 2.c osztályosok nézhették meg. Megismerkedhettek Máté Angi írónővel és Érsek-Csanádi Gyöngyi színésznővel. A megnyitón verset mondott Ádám Szófia Luca 2.b osztályos tanulónk. Képek

A víz világnapjára készültünk idén a napközis csoportokkal.
A tanulók délutánonként a jeles napot megelőző napokban különböző tevékenységek kapcsán érintették a víz témát. A víz, mint fontos lételem jelent meg a csoportokban. A gyerekek rajzokat, különböző dekorációkat készítettek a témakörben. Sok csoport ismeretterjesztő meséket nézett a vízzel kapcsolatban. Valamennyi csoport beszélgetett a víz jelentőségéről.
A víz világnapján, március 22-én a gyerekek (és sokan a felnőttek is) kék pólóban érkeztek az iskolába. A kék pólós sokaság a tornateremben gyűlt össze, egy közös fénykép készítésére és közös játékra. A fénykép különlegessége, hogy a gyerekek csepp-formába álltak be, a fotót felülről készítették róluk. A játék során pedig a tanulók vízzel kapcsolatos mozgásos játékot játszottak közösen. Képek

Március 23-án került megrendezésre a NÉPEK MESÉI X. ORSZÁGOS EGYETEMI ÉS FŐISKOLAI MESEMONDÓ VERSENY-e, ahol iskolánk 3. és 4. osztályosai alkották a gyermekzsűrit. A szórakozás mellett felelősségteljesen látták el feladatukat. 18 03 23 mmv