A Capital Normal University, Peking, Kína – Elementary Education College, Department of Educational Studies tanszékvezetői Tian Fu, Hai Rong Meng, LuSha Ou, és Xiao Ping Zeng meglátogatták az ELTE Tanító- és Óvóképző Karát.
A delegációt szeptember 24-én Dr. habil. Márkus Éva dékán fogadta Prof. Dr. Csíkos Csaba dékánhelyettessel. A találkozó után a megtekintették Maya Jean Lo Bello lektor angol irodalom óráját, majd Dr. Böddi Zsófia adjunktus „A játék pszichológiája és pedagógiája” angol nyelvű kurzusát.
Másnap, szeptember 25-én iskolánkban Szepesi Judit angol, Mihalovics Csilla igazgató-helyettes ének, majd Konrád Ágnes matematika óráját tekintették meg a vendégek. A Kutatóközponti Esték keretében pedig a kínai delegáció tartott előadást a kínai oktatási rendszerről és tanítóképzésről aznap este.

Pénteken (szept. 6.) délután tartottuk az első osztályprogramot ebben a tanévben. Célunk a csapatépítés és az ismerkedés volt. Meghívtuk a szülőket is, hogy tudjanak pár szót kötetlen helyzetben váltani az új napközis tanító nénivel. A program helyszíne az I. kerületben található Rumini játszótér volt. Ez a helyszín úgy kapcsolódik az osztályunkhoz, hogy tavaly a napköziben Sára néni felolvasta a Rumini - sorozat valamelyik kötetét, illetve többen önállóan is elolvasták a sorozat részeit. Ebéd után indultunk és 16.00 órára értünk vissza az iskolába. Az ötlet, hogy erre a helyszínre vigyük az osztályt, osztatlan sikert aratott a gyerekek és a szülők körében is. 19 gyerek valamelyik vagy mindkét szülője el tudott jönni, ami azért is nagyon jó, mert előzetesen úgy tűnt, jóval kevesebben érnek rá. Nagyon jól éreztük magunkat!

Iskolánkban a német nyelvet tanuló diákoknak minden évben lehetőségük van arra, hogy Ausztriában, meseszép környezetben gyakorolhassák a tanév során elsajátított tudásukat. Az idén is Murauban és környékén jártunk Stájerországban, ahol tanulóinknak lehetőségük volt vendégtanulói státuszban a helyi iskolákba járni, az osztrák gyerekekkel együtt tanulni, velük kapcsolatokat kialakítani. Gyermekeink feltöltődve, sok pozitív megerősítéssel, értékes tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodva tértek haza. Jövőre ismét utazunk!!!
A következő képek egy kis ízelítőt kínálnak.

Az alábbi linkre kattinva meghallgathatják a Kossuth Rádió Napközben c. adását. A műsor vendége volt a Plant For The Planet magyarországi képviselője mellett Mesterházy Ferenc, iskolánk igazgatója.

Kossuth Rádió 2019-06-14 (9 óra 16 és 9 óra 45 között)

 

A hagyományokhoz híven, idén is megemlékeztünk Luca-napjáról iskolánkban.
A Luca-napi programot a 2.c osztály boszorkányos tánca nyitotta meg, melyet az aulában tekintettek meg a gyerekek. A táncot Bokodi-Oláh Eleonóra tanította be.
A tánc után kezdetét vette a vásár az iskola épületében. Az osztályok a tantermük elé pakolták ki a saját készítésű karácsonyi portékákat, majd lelkesen árusították azt, az érdeklődő gyerekeknek és szüleiknek. A választék rendkívül változatos volt, karácsonyfadíszek, mézeskalácsok, kézműves szappan, kézműves ékszerek és még sok szép áru közül lehetett válogatni.
Az idei vásár bevételét az iskola jótékonysági célra fordítja, az összeget Noé Állatotthon Alapítványnak ajánlottuk fel. Képek itt.

Iskolánk alsó tagozata változatos programokkal készült a Költészet napjára. A gyerekek amellett, hogy elmondták, bemutatták kedvenc verseiket, versesköteteiket, maguk is írtak költeményeket, képverseket. Részt vettek író-olvasó találkozón is Császár Tímea és Finy Petra írónővel. Az elsősöknek szüleik olvasták fel kedvenc verseiket.

 

"A hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola, a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola, a budapesti Szent Angéla Ferences Általános Iskola, az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola – állami és egyházi iskola, valamint egyetemi gyakorlóiskola is szerepel a kiemelkedő teljesítményű iskolák listáján. Ezek azok az oktatási intézmények, amelyek az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik a diákok képességeit – azokét is, akik korábbi eredményeik vagy családi hátterük miatt hátrányból indulnak."

Tovább az eduline.hu oldalára ... Tovább a legjobbiskola.hu oldalára ... Tovább az Egyetem honlapjára

bogreKedves Gyerekek! Kedves Szülők!

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy a meghirdetett jótékonysági akcióink sikerrel zárultak. A gyerekek szorgos munkái és kreatív ötletei által a Noé állatotthon javára 225.440 Ft-ot gyűjtöttünk. Szépen megtelt tárgyi adományokkal az aulába kitett doboz is.
Az Egy bögre segítség... akció keretében kb. 100db bögrét adtunk le a gyűjtőhelyre.

Boldog ünnepeket kívánunk a Gyertyánffyis közösség minden tagjának!