Az Oktatási Hivatal állásfoglalása a mulasztások jogszerű igazolásáról

2023.03.22.
Az Oktatási Hivatal állásfoglalása a mulasztások jogszerű igazolásáról

2023.08.31.

Tisztelt Szülők!

A Belügyminisztériumtól megkaptuk Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úr és Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár úr tájékoztató levelét a nevelési-oktatási intézményekből történő hiányzások igazolásának szabályozásáról, melyet  ITT érhetnek el . Az iskola házirendjében pontosította a mulasztások igazolására vonakozó részeket. Kérjük ezek szíves betartását! Házirend

Iskolavezetés

 

2023.03.22

Tisztelt Szülők!

Megérkezett intézményünkhöz az Oktatási Hivatal válasza a mulasztások igazolása tárgyában. 

Az Oktatási Hivatal véleménye határozottan kiáll a mulasztások orvos által történő igazolásának szükségessége mellett. A levélben továbbá, az Oktatási Hivatal hivatkozik a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkárságával folytatott egyeztetésre, mely szerint "betegség esetén csak orvosi igazolással tekinthető a mulasztás igazoltnak, az szülői nyilatkozattal nem helyettesíthető. Ettől eltérő szabályozást az iskolai házirend nem állapíthat meg".

Az intézmény a következőket teszi az ügy lezárása érdekében:

Az eddig függőben levő mulasztásokat 2023. április 24-ig lehet pótlólag igazolni. Ennek formája: aláírással és pecséttel ellátott orvosi igazolás vagy amennyiben a gondviselők még nem használták el a tanévben megengedett szülői igazolások lehetőségét (3+3+5 nap), akkor visszamenőleg ezt is elfogadjuk.

Az Oktatási Hivatal levele  ITT olvasható.

Köszönjük segítő együttműködésüket!


Mesterházy Ferenc
igazgató