Covid 19

Covid 19 protokoll 2022. szeptembertől

2022.07.09.
Covid 19 protokoll 2022. szeptembertől

Tisztelt Szülők!

A Belügyminisztérium "INTÉZKEDÉSI TERV A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSRENDRŐL" címmel új dokumentumot hozott nyilvánosságra, amelyet itt tekinthet meg.

A legfontosabb változások:
Igazolt Covid megbetegedés esetén sem kerülnek karanténba az oltatlan személyek, ám a jelentési kötelezettség megmaradt. Ennek megfelelően kérjük a kedves szülőket, hogy továbbra is használják az online bejelentő felületünket: Iskolánk bejelentési űrlapja

Nem történt változás az alábbiakban:
Az érintett osztályokban a maszk viselése azonnal kötelezővé válik, a beteg tanuló vagy pedagógus utolsó iskolában töltött napjától számítva 5 napig. Ezért kérjük, hogy a tanulóknál mindig legyen a táskában maszk!

Az iskola belső szabálya:
Ha egy osztályban bármely betegség miatt mulasztó tanulók száma meghaladja az 5 főt, akkor az osztályban, az iskolai idő teljes időtartama alatt gyermeknek és pedagógusnak is kötelező a maszkviselés. Ezekben az osztályokban a testnevelés és néptáncórák is csak szabadban tarthatók vagy ott is kötelező a maszkviselet. Az udvaron továbbra sem kell a maszkot viselni. A hallgatók jelenlétében tartott foglalkozásokon a maszkviselésről az érintett pedagógus dönt.

Az iskolában szervezhető vegyes típusú foglalkozás, összevont óra.

Egyelőre megkötések nélkül szervezhető tanulmányi séta, kirándulás, egyéb iskolán kívüli program.

A néptánc és testnevelésórák szabadon szervezhetők. Szülői beleegyezéssel diákjaink részt vehetnek sportversenyeken, külső szervezésű programokon.

A szülők az „A” épületben továbbra is az udvaron várhatnak gyermekeikre. Az emeletekre való belépés előzetes egyeztetés alapján lehetséges. A „B” épületbe a szülők változatlanul csak előzetes egyeztetés után jöhetnek be.

Fogadóóra tartható személyes jelenléttel is.

A fenti szabályok a járványhelyzet alakulásától függően változhatnak és visszavonásig érvényesek.

Köszönjük az együttműködést és a megértést!


2022.09.19.

Mesterházy Ferenc
igazgató