Diákigazolvány

Diákigazolvány

Diákigazolvány

Válasszon az alábbi lenyíló ablakok közül:

Utazási kedvezmények 2024.03.01-től

2024. március 1. napján hatályba lépett a 38/2024. (II.29.) Korm. rendelet a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről, amely a diákigazolványhoz kapcsolódó utazási kedvezményekről az alábbiak szerint rendelkezik. Kérjük, hogy szükség esetén ismerjék meg a rendelet tartalmát!

Az Oktatási Hivatal tájékoztató levelét ITT olvashatják.

Élményekben gazdag, biztonságos utazást kívánunk!


Diákigazolvány igénylés folyamata

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a diákigazolvány készítésének menete a következő:

1. Az okmányirodában úgynevezett NEK azonosítót kell igényelniük. Itt készítenek a gyermekről fotót is. (Vinni kell a gyermek személyi igazolványát vagy születési anyakönyvi kivonatát, lakcímkártyáját.)

2. Adja le iskolánk tanulói titkárságára (1126 Bp. Kiss J. altb. u. 42-44. I.emelet 108., 8.00-15.00 között, nyári időszakban az ügyeleti időben) az okmányirodában kapott NEK azonosítós nyomtatványt! Amennyiben fotót küld az adatlapról a titkarsag@gyertyanffy.elte.hu címre, nem szükséges személyesen behozni.

3. A diákigazolványt a hivatal, az iskolába fogja postázni. Ezt követően e-mailben értesítést küldünk a diákigazolvány átvételéről.

Ideiglenes diákigazolványt azonnal ki tudunk állítani akár a fenti ügymenet előtt is. Ehhez kérem írjanak a titkarsag(kukac)gyertyanffy.elte.hu email címre.